Projekt

För en hållbar framtid

Inspireras av Integrerad Grönska

Kvalité och hållbarhet står i fokus när vi på Leafy Living utför våra projekt. Som experter på växtväggar och integrerad grönska strävar vi efter att förena estetik med funktion i varje projekt vi tar oss an. Växtväggarna vi skapar är mer än bara vackra dekorationer – de är levande miljöer som förbättrar luftkvaliteten och välmåendet i sina omgivningar.

Oavsett om det handlar om utomhuslandskap som får nytt liv eller inomhusutrymmen som får en touch av natur, så ser vi till att växterna smälter samman harmoniskt med miljön. Vi förstår växters unika förmåga att skapa atmosfärer och göra platser mer levande och livfulla.

Här nedanför presenterar vi några exempel på växtväggar och integrerad grönska som vi stolt har byggt upp tillsammans Greenworks. Dessa projekt representerar vår passion för design, hållbarhet och skapandet av gröna utrymmen som berikar såväl människors liv som omgivningen. Varje projekttext förklarar vår del i projektet.

Blåmannen

Mitt i centrala Stockholm utökade de sin vertikala grönska med ytterligare tre växtväggar varav vi byggde de mellersta sektionerna samt var med och planterade. Detta kommer inte bara öka stadskärnans prydnadsvärde, det blir lägre bullernivå, ökad biologisk mångfald, förbättrad luftkvalitet och dessutom kan de avnjuta en energisnålare fasad.

Kund: 

Växtväggar intill Drottningatan, Stockholm

Fässberg kyrkogård

När en ny maskinhall fördes upp vid Fässbergs kyrkogård valde de att pryda den med en vertikal trädgård. Vi byggde växtväggen under vintern för att sedan plantera på våren. Under konstruktion och plantering visade många av de boende omkring uppskattning över hur den tråkiga maskinhallen som slagits upp nu skulle komma till liv i form av en spektakulär vertikal trädgård.

Kund: 

Löddeköpinge

I Center Syd’s huvudentré välkomnas man direkt av en 100 kvm stor växtvägg. I kombination av att ett hälsomedicinskt center skulle flytta in bakom växtväggen och ett stort behov av omvårdnad fick vi hoppa in och hjälpa till. Vi anordnade en temporär bevattningslösning så att byggarna kunde installera fönsterna medan vi renoverade växtväggen ovan fönstret och satte plåtarna runt fönsterna för att leda vattnet rätt. Därefter påbörjade vi arbetet med att restaurera grönskan för att skapa en frodig och välmående växtvägg.

Kund: 

Växtvajrar på masthusen, Malmö

Masthusen

I västra hamnen i Malmö har en ny hållbar stadsdel växt fram. Där var vi med och satte upp 5 stycken blomlådor med klätterväxter. Tack vare automatiserad bevattning med näring kommer en stor del av fasaden snart vara täckt med  grönska!

Kund: 

Frodiga kontorslokaler i Malmö

Vi fick i uppdrag att bygga, plantera och designa 2 stycken växtväggar på ett kontor i Malmö. Växtväggarna för in en del av naturen in och bidrar med att skapa en inspirerande och lugn miljö.

Kund: 

Växtvägg inne på kontor i Malmö

Kostnadsfri offert och designrådgivning

Vill du komma i kontakt med en av våra växtinredare, få hjälp att designa integrerad grönska... Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig!