Växtväggar

Byggda för framtiden

Vertikala trädgårdar

Kvalité och hållbarhet står i fokus när vi på Leafy Living bygger våra vertikala trädgårdar. Som experter på växtväggar och integrerad grönska strävar vi efter att förena det vackra med det praktiska. Dessa levande konstverk är mer än bara en estetisk försköning – de erbjuder en rad fördelar som sträcker sig från att förbättra luftkvaliteten och minska bullernivåer till att skapa en lugnande och behaglig atmosfär. Byggs de utomhus bidrar de även med ökat biologiskt mångfald!

Växtväggar är perfekta för att få in ett stort antal växter på annars outnyttjade ytor och kan skräddarsys för att passa i alla utrymmen, såväl utomhus som inomhus. 

Ni drömmer, Vi realiserar

När det kommer till gröna lösningar är det bara fantasin som sätter gränser. Vi är experter på att ta koncept till verklighet och har investerat över 3200 konsulttimmar åt att hjälpa branschkollegorna med sina gröna drömmar.

Oavsett om det är för offentliga utrymmen, inne på kontoret eller på fasaden utanför, är vårt mål er vision. Varje projekts unika behov ses som en möjlighet att skapa en harmonisk, estetiskt tilltalande och hållbar miljö. Vi är stolta över att vara drivande inom området och strävar ständigt efter att förverkliga gröna drömmar på ett sätt som gynnar både människor och planeten.

Bevattning

Vi har ett automatiserat och driftsäkert bevattningssystem som ger växterna de dem behöver dygnet runt. Vi har både lösningar där vi tar till vara på dagvattnet, ansluter oss till VA men även off-gridlösningar

Mer än bara växter

Växter är såklart en viktigt del när det kommer till växtväggar men det handlar om så mycket mer! Vi ser helheten och är experter på växtarkitektur så du kan känna dig trygg i att din växtvägg är lika snygg och funktionell dag 1 som efter 10 år! 

Belysning

Vi studerar ljusförhållanderna inför varje projekt. Vi anpassar sedan växtvalen därefter, vid behov använder vi oss växtbelysning eller skapar mikroklimat för att gynna specifika arter som önskats av er.

Växter

Växtväggar är en unik miljö för plantor att växa i vilket gör att växtval är av stor betydelse på sikt. Vi har en stor kompetens inom vilka växter som utvecklas gynnsamt på sikt och klarar denna miljö, såväl inomhus som utomhus som norr, syd, väst, öst, +, -, skugga eller sol

Konstruktion

Vi har två typer utav system för växtväggar som bygger på två olika tekniker. Båda går att plantera fullstora växter i så den ser fin ut från dag 1. Kontakta oss så berättar vi mer!!

Underhåll

Väggarna är konstruerade för minimalt med underhåll, trotts det kräver din vertikal trädgård viss skötsel, men var inte orolig! Våra system har gott om sensorer som säger till om något behövs tittas till, på så sett behöver ni inte prenumerera på några onödiga inspektioner och insatser.

Kostnadsfri offert och designrådgivning

Vill du komma i kontakt med en av våra växtinredare, få hjälp att designa integrerad grönska... Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig!